Flickan i källaren,

Min torsdagskväll har varit lugn och skön. Jag mötte upp Therese i Huddinge centrum och vi gick upp till fullersta video för att hyra någon bra rulle. Vi stod där länge och väl men bestämde oss tillslut för en rysare med namnet "Flickan i källaren". På baksidan av filmen stod det såhär:

En 12-årig flicka försvinner från sitt hem under mystiska omständigheter. De förtvivlade föräldrarna utlyser en belöning, och nyheten får stor uppmärksamhet i media. När ingen eventuell kidnappare hör av sig befarar man det värsta och fallet läggs så småningom ner. Ingen vet att hon hålls inspärrad av en psykopat, utan möjlighet att kontakta omvärlden. Vad är galningens plan och hur flyr man från skräckens boning?

Filmen var baserad på det hemska som hände Natascha Kampusch år 1998-2006, enligt henne själv hölls hon fången i en källare i 10 år...

Men jag måste säga att jag blev grymt besviken på den här filmen. Man tror att man ska få se hur hemskt hon hade det och att hon tillslut lyckades fly från sin plågoande men så var det inte alls. Filmen gjorde så att man nästan tyckte synd om den "psykopaten" som kidnappat henne. Den målade upp honom som en väldigt bra person som tog bra hand om henne och henne som en förälskad tonåring vars högsta önskan var att få stanna kvar hos honom.

Filmen lämnade i alla fall många frågetecken hos mig. Filmen visar ju också att hon försöker fly men att hon ångrar sig och går tillbaka till huset men då är det redan försent eftersom att hennes kidnappare redan tagit livet av sig. Sen undrar man ju om hennes historia verkligen stämmer. Om det verkligen var så att hon blev kidnappad och om det verkligen var så att det var han som var sjuk i huvudet eller om det var hon som inbillat sig alltihopa.?

Handlingen som står på baksidan stämmer i alla fall absolut inte överens med innehållet på filmen så man börjar ju fundera över om det kanske var en person som gjorde filmen och en annan person som inte ens sett filmen eller vet vad den handlar om som gjort framsidan och skrivit handlingen på baksidan.

Men men enligt mig var den här filmen inte speciellt sevärd. Men se den och döm själva!

image51

Kommentarer
Postat av: therese lo

det här är en sån film som vi ska rekommendera till sådana vi inte tycker om ;)

2008-01-19 @ 18:28:26
URL: http://thereselo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0